Unutarnje uređenje

Odlučili ste namjestiti vlastiti životni prostor ili želite samo promijeniti raspored i neke sitnice. Ukoliko niste sigurni kako bi to unutarnje uređenje trebalo izgledati, i umorni ste od pronalaženja rješenja, zbunjuje vas gomila savjeta i prijedloga iz raznih knjiga, časopisa i web stranica. Možda vam može pomoći ono što je i nama koristilo u unutarnjem uređenju, različiti stilovi uređenja i njihove komponente.

Jednom kad odlučite kako će sve skupa stilski izgledati posao gotovo da je i obavljen, a dalje je lako naravno ako vam to financije dopuštaju. Ne želimo vas opterećivati stručnim izrazima i frazama, čudnim nazivima raznoraznih stilova već samo skrenuti pozornost na njih i njihovu važnost. Ne bojte se razlika i raznolikosti boja, oblika i dimenzija. Različite prostorije u jednom domu mogu biti uređene u različitim stilovima. Vrlo je vjerojatno da ugođaj koji biste htjeli u kuhinji, nije isti onome kojeg bi htjeli u kupaonici ili dnevnom boravku. Shvatili ste da jednostavno ne može biti isto. Vaš osobni ukus želite prenijeti na vlastito unutarnje uređenje, ne biste trebali imati problema ukoliko ste sami, no ako dom dijelite s ukućanima tada bi trebali svi zajedno donijeti odluke o stilu i načinu uređenja, bojama i ostalome.

Ukoliko ste odlučili zaposliti arhitekta ili dekoratera sve te odluke možete prepustiti njima, ali svakako će vas pitati za vaše mišljenje i vaše želje i bilo bi dobro da njihovu sposobnost i vrijeme ne trošite svojom neodlučnošću jer to košta. Prije bilo čega morate barem otprilike odlučiti što i kako bi željeli, definitivno utvrditi kojom svotom raspolažete i budite na čisto sami sa sobom šta biste željeli i koliko to možete platiti. Nakon toga vaš interijer više neće izgledati isto. Nekoliko je različitih stilova unutarnjeg uređenja, a oni se međusobno mogu i miješati te na taj način tvoriti neki novi, neki vaš stil unutarnjeg uređenja.

Vjerojatno ste svi čuli za klasični stil unutarnjeg uređenja i vjerujemo da zbog tog klasičnog stila i želite promijeniti unutarnje uređenje vlastitog doma. Pokušajte s nekim drugim manje komercijalnim i manje zastupljenim stilom pokušajte nešto novo možda neki seoski stil unutarnjeg uređenja, retro, minimalistički, modernistički. Odlučite, želite li šareno unutarnje uređenje ili ćete koristiti samo neke boje ili boju. Različiti stilovi različitih vremenskih razdoblja ili neki internacionalni stil unutarnjeg uređenja kao što je japanski feng shui ili nešto slično moguće je uklopiti u vašu ličnost, a to je najvažnije.

Similar Posts